De maker

Karolien van der most

“Creativity is a wild mind and a disciplined eye”

Mijn verhaal

Al zolang ik me kan herinneren, heb ik willen creëren. De natuur en dieren spelen een belangrijke rol in mijn leven en dienen vaak als inspiratie voor hetgeen ik maak. Pas later in mijn leven werd ik me ervan bewust dat de schoonheid en eerlijkheid die je kan vinden in dieren en de natuur, me de rust en vreugde geven die ik zo nodig heb.

Toch heb ik destijds niet gekozen voor een carrière die daar iets mee te maken had.  Ik besloot notarieel recht te gaan studeren en vond een baan bij een groot kantoor. Al snel wist ik dat deze zakelijke wereld niet “mijn plek” was, maar pas tien jaar later eindigde door de kredietcrisis mijn carrière als jurist.

Het was op dat moment dat we besloten een gezin te stichten. We hebben twee prachtige bijzondere kinderen en zij zijn verreweg mijn beste creaties. 

Ongeveer 15 jaar geleden kochten we onze stal. Met veel hard werk en toewijding zijn we uitgegroeid tot een fokkerijbedrijf dat bevroren embryo’s, embryo’s in draagmerries en veulens verkoopt over de hele wereld en uit de beste merrielijnen van de wereld.

Zoals je je kunt voorstellen, waren het drukke jaren, ons prille gezin en het opbouwen van ons bedrijf. Zo druk dat ik me niet realiseerde dat ik het creëren volledig had opgegeven. Totdat ik een ring wilde laten repareren door een goudsmid in de buurt. We raakten aan de praat over sieraden en over hoe ik geen sieraden kon vinden die eruit zagen zoals ik me voorstelde hoe ze eruit moesten zien. Ze gaf me wat stukken modelleer was en zei me te gaan maken wat ik in mijn hoofd had. En dat ben ik gaan doen.

Dit is waar ik nu ben. Ik creëer sieraden geïnspireerd door al het moois wat de natuur te bieden heeft. Ik kan niet wachten om te zien waar het leven me verder nog naar toe leidt. 

Maker

moTher

lOver of beauty

ENtrepreneur

Paard in zonsondergang

Van der Most Jewelry

Noord-Brabant, Nederland